فهرست مطالب
برای انبوه سازی باید چگونه جواز بگیریم؟
جواز برای انبوه سازی به چه صورت باید دریافت شود ؟
دریافت مجوز برای انبوه سازی برای مدت مشخصی خواهد بود که پس از اتمام مدت اعتبار، مدیران شرکت برای اخذ مجدد مجوز باید به وزارت مسکن و شهرسازی مراجعه کنند.
انبوه سازی به معنای قرار گرفتن قطعات و اجزای مختلف ساختمان در کنار یکدیگر که این قطعات پیشتر در کارخانهها ساخته شده اند. برای انبوه سازی اخذ مجور الزامی است چنان که گفته میشود تمامی شرکتهایی که به انبوه سازی مشغول هستند موظف به اخذ پروانه اشتغال هستند.
دریافت مجوز برای انبوه سازی برای مدت مشخصی خواهد بود که پس از اتمام مدت اعتبار، مدیران شرکت برای اخذ مجدد مجوز باید به وزارت مسکن و شهرسازی مراجعه کنند و با طی نمودن مراحل اداری، به اخذ مجدد مجوز و یا تمدید اعتبار مجوز قبلی اقدام نمایند.
شرایط احراز مجوز برای انبوه سازی
-
- توان مالی شرکت
-
- مطلوبیت کارهای مدیریت شده
-
- میزان عملکرد موفق در طرحهای قبلی
-
- سوابق حرفه هر یک از اعضا و مدیران شرکت
-
- تحصیلات مدیر عاملان شرکت و اعضای هیات مدیره
لازم به ذکر است که طبق دستور العمل دریافت مجوز برای شرکتهای انبوه سازی، جذب سرمایه میتواند به صورت سرمایه داخلی و خارجی صورت بگیرد. بدین معنا که تامین هزینههای کار میتواند از سوی شرکا و یا خارج از شرکت تامین شود. همچنین افرادی که برای انجام فعالیتهای انبوه سازی موفق به اخذ پروانه اشتغال به کار جدید شوند، تنها مجاز به فعالیت در حیطه ساخت انبوه مسکن خواهند بود و نمی توانند در ساخت واحدهای شخصی غیر انبوه سازی (بساز و بفروش سابق) فعالیت نمایند.
دستورالعملهایی که برای صدور مجوز از سوی سازمانهای مربوط انجام میگیرد به منظور تقویت انبوه سازی در کشور برای افزایش کیفیت ساخت و سازها میباشد. از سوی دیگر با توجه به اجرایی شدن دستورالعمل جدید تشخیص صلاحیت تعیین پایه و صدور مجوز برای انبوه سازان، میتوان امیدوار بود که ساخت واحدهای مسکونی بر روی زمینهای ۹۹ ساله که از سال ۸۷ آغاز و به انبوه سازان با کفایت سپرده شده، تحولی در ساخت و ساز کیفی مسکن در کشور روی داده است که این امر به نوبه خود منجر به کاهش بهای ساختمان گردیده است. سازمان مربوط برای صدور مجوز انبوه سازی، یکی دیگر از شرایط صدور مجوز را، بیمه کردن کلیه واحدهای مسکونی انبوه سازی دانسته است.
مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز انبوه سازی
-
- ارائه پروانه اشتغال به کار مدیران ساخمانی
-
- ارائه مدارک لازم جهت اجرا و تحویل به موقع پروژه
-
- ارائه مدارک لازم مبنی بر اخذ تسهیلات و اعتبارات بانکی
-
- ارائه مدارک لازم مبنی بر تسهیلات سرمایه غیر نقدی شرکت
-
- ارائه مدارک تحصیلی اعضاء هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت
-
- ارائه مدارک مبنی بر کیفیت پروژههای اجراه شده توسط دستگاه نظارت