فهرست مطالب
تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت از جمله تغییراتی میباشد که پس از ثبت شرکت به دلایل متفاوتی رخ میدهد. باتوجه به اینکه نام شرکت مهمترین رکن در فرایند ثبت آن است، به منظور ایجاد چنین تغییراتی باید نکاتی را رعایت و در نظر گرفت. البته توصیه میشود از همان ابتدا نام مناسبی برای شرکت خود انتخاب نمایید تا مجبور به تغییر آن نشوید. با کمی جستجو متوجه خواهید شد که شرکت های معتبر و موفق دنیا، همگی دارای یک نام مناسب برای مجموعه خود هستند.از نظر حقوقی این موضوع اهمیت ندارد که به چه دلیل تصمیم به تغییرنام شرکت دارید.
علاوه بر آن بعد از انجام این تغییرات، شماره ثبت، تاریخ ثبت و سایر شرایط شرکت تغییری پیدا نمیکند و تنها نام سابق آن تغییر میکند. همچنین تنها مجمع عمومی فوق العاده قادر بر تصمیم این چنین تغییرات میباشد.
شرایط و معیارهای انتخاب نامهای جدید برای شرکت
برای تغییر نام شرکت و انتخاب نام جدید باید یکسری شرایط و ضوابط را رعایت نمود. این ضوابط دقیقا همان هایی میباشند که در هنگام ثبت شرکت برای انتخاب نام باید رعایت میکردید. از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نام باید کاملا منحصر به فرد باشد و از انتخاب نام های تکراری بپرهیزید. (برای کسب اطمینان از تکراری نبودن اسم موردنظر میتوانید به سامانه روزنامه رسمی کشور یا سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی مراجعه نمایید)
- نام موردنظر بهتر است خاص باشد و عمومیت کمتری داشته باشد.
- به منظور استفاده از اعداد در نام شرکت، عدد باید بصورت حروف نوشته شود و از نوشتن عدد به صورت ریاضی خودداری کنید.
- اسامی انتخابی نباید تک سیلابی باشند و باید مرکب از سه سیلاب ( سه بخش) باشند. البته نامهای دو سیلابی در صورت تکراری نبودن، قابل ثبت هستند.
- نام ها باید به زبان فارسی بوده و از انتخاب واژگان بیگانه خودداری نمایید. البته واژگان عربی مستثنی هستند و برای نامهای نامانوس فارسی، باید اسم مستعار انتخاب کرد.
- از نام های افراد مشهور نمیتوانید استفاده کنید.
- در صورت استفاده نام شهرها و مکان ها، باید از فرمانداری و مراجع ذیصلاح مجوز بگیرید.
- کلماتی نظیر ایران، تهران، کانون و … واژه هایی ملی و دولتی به شمار محسوب میشوند، برای انتخاب نام شرکت ممنوع هستند.
- نام نباید مخالف موازین شرعی و عرفی جامعه باشد.
- نامی را انتخاب کنید که به اخذ مجوزهای دیگر کمک کند.
مراحل تغییر نام شرکت
برای تغییر نام شرکت باید یکسری مراحل و تشریفات گذرانده شود تا نام موردنظرتان مورد تایید سازمان و اداره ثبت شرکت ها قرار گیرد. همانطور که ابتدا نیز اشاره شد، تنها مجمع عمومی قادر به انجام چنین تغییراتی خواهد بود. در نتیجه برای تصویب آن ابتدا باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و صورت جلسه آن تنظیم گردد. تمامی شرکا به منظور نشان دادن موافقت خود از تغییرنام شرکت، باید صورت جلسه را امضاء نمایند.
اگر تعداد شرکا بیش از 12 نفر بود، باید هیئت نظاره (متشکل از 3 تن از شرکا) صورت جلسه را تحت عنوان هیئت نظاره امضا کنند. همچنین در صورتی که مجمع فوق العاده با اکثریت شرکاء تشکیل گردد، ارائه مدارک مثبته و رعایت تشریفات دعوت براساس اساسنامه شرکت و قانون تجارت الزامی میباشد.
حداکثر سه روز پس از تنظیم صورت جلسه باید مدارک لازمه را از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها ارسال نمود. پس از آنکه تمامی شرایط تغییر نام مورد پذیرش و تایید واقع گشت، یکی از شرکای یا نماینده رسمی شرکت باید حضوراً به اداره ثبت مراجعه کرده و با پرداخت حق ثبت، تشریفات اداری را طی کرد. در آخر بعد از آنکه ایاردات وارده را رفع نمود، پیش آگهی تغییرات صادر و حدوداً یک هفته بعد، آگهی تغییرنام شرکت در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد.
مدارک لازم برای عوض کردن نام شرکت
- صورت جلسه تغییر نام شرکت
- تصویر شناسنامه و مدارک شناسایی اعضای شرکت
- تصویر آگهی تاسیس و روزنامه رسمی
- تصویر آخرین تغییرات اعمال شده در شرکت (در صورت وجود)
تغییر نام شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود
همانطور که میدانید شرکت سهامی خاص از انواع شرکت های بازرگانی بوده که در آن تمام سرمایه اولیه توسط موسسین شرکت فراهم میشود. بعد از آنکه سرمایه در این شرکت به سهام تبدیل شد و هر فرد با توجه به میزان سهام خود دارای مسئولیت است. شرکت با مسئولیت محدود نیز انواع شرکت های تجاری بوده که حداقل از دو نفر تاسیس شده است. برخلاف سهامی خاص، در این شرکت سرمایه به سهام تقسیم نشده و هر یک از شرکا به میزان سرمایه آورندهشان در قبال قروض و تعهدات شرکت دارای مسئولیت هستند.
به منظور تغییر نام شرکت سهامی خاص باید مدارک زیر را فراهم نمایید:
- ارائه کپی از روزنامه رسمی و آگهی تاسیس
- ارائه کپی مدارک شناسایی اعم از کارت ملی و شناسنامه همه ی اعضا شرکت
- کپی آگهی آخرین تغییرات (در صورت داشتن چنین تغییری)
- ارائه لیست سهامداران شرکت، میزان سهم و امضا تمامی سهامداران
برای تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود ارائه مدارک زیر الزامی است:
- ارائه کپی مدارک شناسایی اعم از کارت ملی و شناسنامه همه ی اعضا شرکت
- ارائه کپی از رئوزنامه رسمی و آگهی تاسیس
- کپی آگهی آخرین تغییرات (در صورت داشتن چنین تغییری)
آیا امکان تغییر نام شرکت وجود دارد؟
برخی از شرکتها به دلایل متفاوتی تمایل به تغییر نام شرکت خود دارند که این امر با رعایت شرایط ویژه ای صورت میگیرد البته بعد از تغییر نام شرکت، شماره ثبت، تاریخ ثبت و سایر شرایط شرکت تغییری پیدا نمیکند و تنها نام سابق آن تغییر میکند.
تغییرنام شرکت چگونه صورت میگیرد؟
برای تغییر نام شرکت باید مجمع عمومی فوق العادهای تشکیل گردد که با تنظیم صورتجلسه، تغییر نام توسط اعضا امضاء شود. پس از این مرحله، باید مدارک شناسایی مدیر عامل، مدارک شرکت شامل کپی آگهی تاسیس و روزنامه رسمی به همراه اسامی انتخابی به اداره ثبت تحویل داده شود.