امروزه با توجه به پیشرفتهایی که در جوامع صورت گرفته و همچنین شرایط فعلی که با وجود ویروس کرونا حاکم شده، فعالیت به صورت فریلنسر و ثبت شرکت فریلنسر از تقاضای زیادی برخوردار است. در لغت فریلنسر به معنای دورکار یا آزاد کار میباشد. درواقع افرادی که در قالب فریلنسر فعالیت میکنند، میتوانند تخصص و حرفهی خود را برای هر شرکت یا مجموعهایی که مدنظر دارند تنها در ازای دریافت پول، به صورت غیرحضوری ارائه دهند بدون آنکه قرار داد رسمی با آن مجموعه داشته باشند.
با توجه به تعریفی که ذکر شد، تصور میشود میان ماهیت شرکت و نوع فعالیت فریلنسر تناقضهایی وجود دارد. چراکه فعالیت به صورت فریلنسر بسیار گسترده است و نمیتوان آن را در یک چارچوب کلی محدود کرد، اما شرکت مجموعهایست که دارای قواعد و چارچوبهای ویژهایی میباشد و از آن بیشتر جلو نمیرود.
البته این موضوع بدین معنا نیست که نمیتوان اقدام به ثبت شرکت فریلنسر نمود و یا قانونی برای منع فعالیت در آن وجود داشته باشد. تعدا زیادی شرکت وجود دارد که یا خود در قالب فریلنسر درحال فعالیتاند و یا از نیروزهای فریلنسر در مجموعه خود استفاده میکنند.
تمامی کسب و کارها نمیتوانند به صورت فریلنسر فعالیت داشته باشند. عموما فعالیتهایی که بیشتر کارشان با اینترنت صورت میگیرید و حتی بدون حضور فرد پیش کارفرما میتوان کار را انجام داده و جلو ببرند، مناسب این نوع فعالیت هستند. طراحی گرافیک، طراحی صفحات وب، برنامه نویسی، ساخت تیزر و انیمیشن، تهیه محتوا برای وب سایت ها و… از جمله فعالیتهای فریلنسر میباشد.
فهرست مطالب
مزایا و معایب فریلنسر
فعالیت در قالب فریلنسر دارای مزایا و معایبی است. یکی از مزایای موجود در فعالیت فریلنسر که سبب شده بسیاری از اشخاص این فعالیت را به عنوان شغل ثانویه خود بپذیرند، عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی است. به بیان بهتر، فرد میتواند با هر میزان تخصصی، در هر موقعیت مکانی و زمانی که قرار دارد، انواع پروژههای کوچک و بزرگ مدنظرش را پیش ببرد.
با این حال فریلنسری معایبی دارد. بسیاری از افراد آینده موجود در این حرفه را مشخص نمیبینند و آن را برای یک حرفه اصلی مناسب نمیدانند. زمانی که فریلنسر در اتاق خود روی پروژهی یک شرکتی کار میکند، از کسب تجربه و مهارت در محیط کار محروم میشود. همچنین مسائل حقوقی و بحث اطمینان سازی در این حرفه گاهی اوقات باعث مشکل میشود.
اگر شما در قالب یک شرکت ثبت شده فریلنسر فعالیت کنید خیلی راحتتر نسبت به یک شخص فریلنسر میتوانید اعتماد مشتری را جلب کنید. زمانی که اقدام به ثبت شرکت فریلنسر مینماید، تا حد زیادی از هزینههای اضافی شما صرفه جویی میشود و پروژهها در سطح گستردهای صورت خواهند گرفت.
ثبت شرکت فریلنسر
فرایند ثبت شرکت فریلنسر همانند سایر ثبت شرکتها میباشد، البته برای فعالیت در برخی موضوعهای آن نیاز به کسب مجوز است. شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود مناسبترین نوع شرکتها برای ثبت این نوع شرکت هستند. در ادامه به مدارک و شرایط لازم برای ثبت هر کدام از انواع آن میپردازیم:
ثبت شرکت فریلنسر سهامی خاص
شرکت سهامی خاص از انواع شرکت بازرگانی میباشد. سرمایه موجود در شرکت فریلنسر سهامی خاص توسط سهامداران تامین شده و سپس سرمایهها به سهام تبدیل میشود؛ وظایف شرکا با توجه به مبلغ سهام تعیین میشود. در نام شرکت باید عنوان «سهامی خاص» ذکر شود.
شرایط لازم برای ثبت شرکت فریلنسر سهامی خاص
- حداقل سه عضو
- دارای دو بازرس که به سن قانونی رسیده و با یکدیگر نسبت فامیلی ندارند.
- حداقل سرمایه مورد نیاز یک میلیون ریال
- بلوکه شدن ۳۵% سرمایه اولیه در بانک
- حداقل یک سهم داشتن هر یک از اعضا هیئت مدیره
مدارک لازم برای ثبت شرکت فریلنسر سهامی خاص
- دو نسخه اظهارنامه تکميل شده
- دو نسخه اساسنامه تکميل شده
- تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
- اصل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه تعهدي (حداقل 35% سرمايه) همراه با فيش واريزي
- اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
- تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت سهامداران، مديران و بازرسان
- اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل و بازرسان
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
- دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره تکميل شده
- اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.
ثبت شرکت فریلنسر با مسئولیت محدود
در شرکت فریلنسر با مسئولیت محدود بر خلاف شرکت سهامی خاص، سرمایه به سهام تقسیم نمیشود بلکه شریکان با توجه به میزان سرمایه خود دارای مسئولیت و پرداخت قروض شرکت میباشند.
شرایط لازم برای ثبت شرکت فریلنسر با مسئولیت محدود
- حداقل دو عضو
- حداقل سرمایه مورد نیاز ۱۰۰ هزار تومان
- تعهد یا پرداخت کل سرمایه
- داشتن آدرس و کد پستی محل کار
مدارک لازم برای ثبت شرکت فریلنسر با مسئولیت محدود
- دو نسخه شرکتنامه تکميل شده
- دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
- دو نسخه اساسنامه تکميل شده
- تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
- اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
- تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار (درمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند)
- اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
- دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
- اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.