انواع روزنامهثبت انواع شرکت

روزنامه رسمی ثبت شرکت ها

روزنامه رسمی، یک سند رسمی و دولتی در کشورمان محسوب می‌شود که زیر نظر قوه قضائیه بوده که به صورت شرکت سهامی اداره می‌شود. با توجه به اساسنامه قانونی کشور که در 28 اسفند ماه سال 1352 ارکان یک شرکت شامل مجمع عمومی، هیئت مدیره، مدیر عامل و بازرس قانونی است. در رابطه با این روزنامه نیز سهام شرکت صد در صد متعلق به دولت بوده و ریاست محترم قوه قضائیه رئیس مجمع عمومی شرکت می‌باشند.

در مرحله آخر تاسیس شرکت، پس از آنکه شماره ثبت و مدارک از اداره ثبت شرکت ها اخذ گردیده شد، باید نسبت به درج آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی اقدام شود. متقاضیان ثبت شرکت تا یکماه فرصت دارند که اطلاعات لازم در مورد ثبت شرکت خود اعم از نام و برند تجاری یا غیر تجاری، زمینه فعالیت، قوانین و مقرارت و… را از طریق آگهی کردن به اطلاع عموم برسانند. برای این منظور باید هزینه مربوطه را برای ثبت آگهی پرداخت نمایید.

روزنامه رسمی از بخش های مختلفی تشکیل شده که یکی از این بخش ها مختص به ثبت شرکت ها می‌شود. اداره ثبت اسناد و املاک به منظور راحتی و افزایش فرایند اطلاع رسانی به عموم، قرار دادی را با این سازمان بسته است که به محض ثبت یک شرکت یا مجموعه تجاری یا غیر تجاری، اطلاعات آن را به این روزنامه ارسال کرده و روزنامه نیز مطابق با اطلاعات ارسال شده، بخشی از روزنامه را به چاپ اطلاعات شرکت‌های ثبت شده اختصاص می‌دهد.

وظایف روزنامه رسمی

از جمله وظایف روزنامه رسمی به شرح زیر می‌باشد:

  • اطلاع رسانی در رابطه با ثبت یا انحلال تمامی شرکت های تجاری و غیرتجاری
  • آگهی در مورد تمامی قواعد و قوانین ثبت شرکت و ثبت علائم تجاری ارائه شده توسط سازمان های ذیربط 
  • انتشار خلاصه نامه ها و آگهی های مربوط با شرکت های داخلی و خارجی ثبت شده در اداره ثبت اسناد و املاک 

برای اطلاع رسانی در این روزنامه باید برخی از اطلاعات شرکت به طور دقیق و شفاف در این روزنامه منتشر گردد. این اطلاعات عبارتند از: 

  • نام، نوع، موضوع، مرکز فعالیت و آدرس و مشخصات شرکت 
  • تاریخ شروع به کار شرکت و در صورت محدود بودن مدت شرکت تاریخ خاتمه کار شرکت 
  • ذکر نام شرکاء ضامن در شرکت های تضامنی و مختلط 
  • تاریخ و شماره ثبت شرکت 
  • میزان سرمایه شرکت با ذکر جزئیات موجود و تعهد شده 
  • اسامی هیئت مدیره و سمت آن ها 

دقت داشته باشید که در صورت تغییر در هر کدام از اطلاعات مذکور، باید تغییرات جدید را دوباره در روزنامه رسمی به چاپ برسانید. همچنین لازم است که نسخه اصلی روزنامه رسمی در زمان چاپ اطلاعات ثبت شرکت و تغییراتی که در شرکت صورت می‌گیرد، نگهداری شود. 

اقدامات لازم برای ثبت شرکت در روزنامه

برای آنکه بتوانید آگهی ثبت شرکت خود را در روزنامه رسمی به ثبت برسانید، باید اطلاعاتی که پیشتر به نام بردیم را در سایت روزنامه رسمی کشور به ثبت برسانید. هنگامی که اقدام به ثبت شرکت می‌نمایید، پس از گذراندن مراحل مربوطه، اداره اسناد و املاک به صورت خودکار آگهی را به روزنامه ارائه می‌دهد. دقت داشته باشید باید در ارائه اطلاعات لازم توجه لازم را داشته باشید. چراکه فقط یکبار اجازه ثبت یک آگهی را خواهید داشت و امکان ویرایش آن وجود ندارد. همچنین مدارکی برای ثبت آگهی نیاز است که باید آن‌ها را نیز ارائه دهید.

تفاوت روزنامه رسمی و کثیرالانتشار

یکی دیگر از روزنامه های مهم کشور در رابطه با کارهای ثبتی، روزنامه کثیرالانتشار می‌باشد. بسیاری از افراد روزنامه رسمی را با کثیرالانتشار اشتباه می‌گیرند. اما هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند. از جمله مهمترین تفائت آنها بدین شرح می‌باشد که روزنامه کثیرالانتشار به دلیل در دسترس بودن برای عموم، وسیله ایست برای اطلاع رسانی مجامع شرکت و آن چه که تحت عنوان آگهی دعوت و جهت اطلاع سهام‌داران شناخته می‌شود. اما زمانی که مجمع تشکیل شد و مجمع راجع به موضوعاتی مانند تصویب ترازنامه و انتخاب مدیران اتخاذ تصمیم نمود، آگهی مربوط به این مساله در روزنامه رسمی و با دریافت هزینه چاپ می‌شود.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
انواع روزنامه, ثبت انواع شرکت

مطالب مرتبط

ثبت شرکت ارزان
فرایند ثبت شرکت صرافی