فهرست مطالب
راهکارهای ثبت شرکت کارآمد
شرکت کارآمد چیست؟
راهکارهای ثبت شرکت کارآمد چیست ؟ شرکتی که پس از طی کردن مراحل ثبت ، به اهدافی که از ابتدا توسط موسسین مشخص شده است، دست پیدا کند، به عنوان شرکت کارامد شناخته میشود. اگر چه سیر رسیدن به این اهداف برای شرکتهای مختلف متفاوت است، اما مرحله ثبت شرکت برای همه شرکتها یکسان میباشد. از میان شرکتهایی که سالانه به ثبت میرسد، حدود 90 درصد از آنها در 2 نوع شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص هستند. زیرا نسبت به سایر شرکتها کاربردترین نوع محسوب میشوند و قابلیت ذکر موضوعات مختلف در اساسنامه را دارند. به همین دلیل میتوان از دو شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود، به عنوان شرکتهای کارآمد یاد کرد.
اخذ مجوز قبل از ثبت شرکت کارآمد
از آنجا که برخی از شرکتها برای ثبت نیازمند اخذ مجوز هستند، شرکتهای کارآمد قبل از ثبت باید براساس موضوع، مجوز خود را از ارگانهای مربوطه دریافت و با موافقت اصولی، فعالیت خود را آغاز کنند. برای نمونه میتوان به شرکتهایی اشاره کرد که در زمینه فروش تجهیزات کشاورزی فعالیت دارند، این شرکتها باید قبل از ثبت، از سازمان جهاد کشاورزی مجوز فعالیت خود را دریافت و سپس برای ثبت اقدام کنند. از سوی دیگر برخی شرکتها علاوه بر نوع فعالیتی که دارند، یک نام خاص را برای خود انتخاب میکنند که این نام نیازمند دریافت مجوز میباشد. به عنوان مثال گذاشتن واژههایی چون مرکز، سرمایه گذاری و … در کنار نام شرکت، نیازمند اخذ مجوز است.
شرکتهای کارآمدی که به مجوز نیاز ندارند
برخی شرکتهای کارآمد برای ثبت نیازمند مجوز نیستند. به عنوان نمونه شرکتهایی که با موضوعاتی چون پیمانکاری، بازرگانی، خدماتی (به استثنای تامین نیروی انسانی و حمل و نقل) و … فعالیت دارند، نیازمند اخذ مجوز نخواهند بود. اما اگر همین شرکتها بخواهند موضوع فعالیت را حتی در یک کلمه، تغییر دهند، باید مجوز فعالیت خود را دریافت نمایند. به همین دلیل، طراحی موضوع شرکتها مهمترین مسئله در ثبت یک شرکت کارامد محسوب میشود.
موضوع و فعالیت شرکتهای کارامد
در رابطه با نحوه فعالیتها و اهدافی که موسسین شرکت کارآمد قبل از اقدام به ثبت، برای خود تبین تعریف کرده اند میتوان گفت که این فعالیتها باید بشکلی در اساسنامه قید شوند که از نظر ثبتی بدون نقص باشد. مگر اینکه نتوان بسادگی موضوع فعالیت شرکت را به زبان عامیانه ذکر کرد.
برای مثال یک شرکت کارآمد که در زمینه مشاوره اقتصادی و بازرگانی فعالیت دارد، میتواند موضوع فعالیت خود را به اشکال زیر مشخص نماید :
عقد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی؛ انجام امور حسابداری و خدمات مالی حسابداری شامل تهیه صورتهای مالی و مالیاتی؛ مشارکت و سرمایه گذاری؛ مشاوره اقتصادی و مدیریتی در حیطه امکان سنجی و ارزیابی پروژهها و طرحها؛ ارائه طرحهای توجیهی فنی، اقتصادی و مالی؛ اخذ وام و تسهیلات از بانکها و موسسات دولتی و خصوصی؛ مشاوره در تامین صنایع مالی طرحها و پروژهها؛ عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی در زمینه تامین؛ عرضه و فروش کالاهای مجاز بازرگانی؛ انجام مطالعات و بررسیهای اقتصادی، فنی، مالی، مدیریتی؛ نظارت فنی طرحها؛ تنظیم صورتهای مالی و اظهارنامه مالیاتی؛ شرکت در مناقصات و مزایدات دولت و خصوصی؛ خرید و فروش و صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی؛ تامین و تجهیز مواد، مصالح و تجهیزات مورد نیاز امور پیمانکاری ساختمان؛ مکانیک و برق و …