ثبت شرکت به زبان ساده

ثبت شرکت ، شرکت همانطور که از نامش پیداست از خانواده کلماتی مانند شراکت و شریک می باشد.

به طور کلی شرکت به معنای این است که اشخاصی (از 2 نفر به بالا) جمع شوند و مجموعه ای را با هم تشکیل دهند و با آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام دهند،

قبل از اقدام به ثبت شرکت باید به این نکات توجه نمود :

الف: مطابق قانون شراکت وقتی معنی پیدا می کند که ثبت شود.
ب: یک شراکت وقتی ثبت میشود که حداقل پای ۲ نفر شریک و مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰ ریال در میان باشد.
ج: شرکاء میتوانند فامیل یا برادر یا رفیق و یا … باشند و لزومی برای اینکه شامل قوانین و مشخصات خاصی باشند نیست.

ثبت شرکت

تاسیس شرکت

اگر بخواهیم شفاف تر و کامل تر در مورد تاسیس یا ثبت شرکت صحبت کنیم، کلمه شرکت به معنای شریک شدن و همدست شدن در کاری می‌باشد. اما از نظر حقوقی با توجه به ماده های وضع شده در قانون مدنی و تجارت ایران شرکت متشکل از اجتماع ۲ یا چند نفر شریک ، سهامدار و یا موسس می‌باشد که در قالب یک قرار داد رسمی در راستای حصول به یک هدف واحد کار می کنند.

شرکت عبارتست از قراردادی که اشخاص حقیقی و حقوقی بین خود امضا کرده تا در چهارچوب خاصی از قوانین تعریف شده ( اساسنامه ) عمل کنند.قرارداد ذکر شده ( شرکت ) می‌تواند شامل قوانین بین خود اعضا و همچنین چگونگی تعامل با افراد و یا دیگر شرکت ها باشد.

انواع شرکت

الف ) شرکت تجاری

نوعی از شرکت می باشد که تحت سیطره ی قوانین تجارتی تشکیل می گردد و هدف از ایجاد آن جلب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضا می باشد و کلیه ی فعالیت های شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می گیرد. خود دسته شرکت های تجاری به 7 شاخه زیر تقسیم بندی می شوند که ما آن ها اصلاحا به عنوان نوع شرکت می شناسیم

  • شرکت سهامی (مانند شرکت های سهامی خاص و عام)
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط غیر سهامی
  • شرکت مختلط سهامی
  • شرکت نسبی
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف

ب ) شرکت های مدنی

نوعی از شرکت می باشد که از اجتماع مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو اشاعه تشکیل می گردد و از در هم آمیختن سهم الشرکه ی نقدی و غیرنقدی افراد حقیقی و حقوقی به وجود می آید با این تفاوت که مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمیابد و هر شخص به طور جداگانه مالک سرمایه ی خود می باشد و امور به صورت مشارکتی اداره میگردد.

ثبت شرکت با ثبت ماهان

اقدامات لازم جهت ثبت شرکت

خیلی ها در هنگام ثبت شرکت به بعضی از مسائل مانند میزان سهام، نوع سمتها ، حق امضاء و … بی توجهی می نمایند. شرکت در ابتدا شاید ضعیف به نظر برسد ولی باید بدانیم که  همین شرکت ضعیف در آینده ای بسیار نزدیک قوی و سود سرشاری به سویش روانه شود پس همیشه نسبت به آن آینده باید تصمیم گرفت.

در هنگام ثبت ۱ سهم شاید ناچیز به حساب آید ولی در آینده  همان یک سهم ممکن ارزشی بسیار در میزان سود شرکاء داشته باشد و در تصمیم گیریها ی شرکت خواهد داشت پس باید بدون هیچ تعارف و روی دربایستی با شریک خود فرقی ندارد , همسر یا برادر و یا هرکس دیگری که باشد همه ی سنگ هایمان را وا کنیم تا بعدا به مشکلی برخورد نکنیم.

باید بدانیم هیچ یک از شرکاء نمی توانند بدون رضایت شریک دیگر سهام وی را گرفته و یا کم و یا زیاد نماید حتی اگر نسبت سهام ۹۹% به ۱% باشد. هرگونه تغییر و تحول در شرکت باید با رضایت کامل همه ی شرکاء و یا اکثریت عدد و کمی سهامداران شرکت صورت گیرد پس لذا سعی کنیم در هنگام ثبت شرکت و یا تشکیل شرکت حتما در انتخاب شرکاء کمال دقت را نماییم.

بهتر است از ابتدا یعنی زمانی که تصمیم میگیریم شرکتی را ثبت و راه اندازی نماییم حتما از مشاورین متخصص این رشته بهره گیریم تا با مشاورت با آنها درگیر مسائلی از قبیل موارد یاد شده و یا مالیات و یا دعاوی حقوقی آتی و … نگردیم.

مزایای ثبت شرکت

سوال متدوالی که معمولاً در ذهن همه وجود دارد این است که چرا برای انجام دادن کارها، شرکت تاسیس کنیم؟ مزایای ثبت شرکت چیست؟ چرا به صورت شخصی کار نکنیم؟

وقتی چند نفر می‌خواهند با همدیگر کار کرده و همکاری داشته باشند در قالب یک شرکت راحت‌تر می‌تواند این کار را انجام بدهند. فرض کنید میخواهید با فردی قرارداد کاری مشارکت بنویسید؛ برای این منظور معمولا 1 تا 2 صفحه نوشته شده و همچنان خیلی از نکات فراموش میشود. در صورتی که در قالب شرکت، اساسنامه‌ای وجود دارد که یک تیپ از آن توسط ثبت شرکت ها به شرکا داده می‌شود تا دیگر متقاضی مجبور نباشد زمان خود را برای فکر کردن به آن سپری کند. تمامی موارد در اساسنامه ذکر شده و حتی درصورتی که اسانامه ساکت باشد، تمامی موارد در قانون تجارت ذکر شده‌اند. از این طریق اختلافات بین شرکا کاهش پیدا میکند.

مهمترین مزیتی که ثبت شرکت دارد، اعتباری است که به مجموعه می‌بخشد. شما وقتی خودتان میخواهید با جایی همکاری نمایید و یا کسی را برای کار کردن انتخاب کنید، معمولا سعی می‌کنید با یک شرکت همکاری کنید؛ زیرا اعتبار شرکت بالاتر از یک شخص است.

همچنین هرچه زودتر شرکت خود را ثبت کنید، اعتبار بالاتری نیز از این طریق کسب خواهید کرد. شرکتی در دهه 60 یا 70 ثبت شده اعتبار آن ببسیار بالاتر از شرکتی میباشد که تازه امروز تاسیس شده است. به طور کلی هر چه زودتر شرکت خود را تاسیس کنید، اعتبار بالاتری کسب خواهید نمود.

برخی از افراد تصور میکنند در صورت تاسیس شرکت باید مالیات زیادی را پرداخت کنند؛ درصورتی که اصلاً اینگونه نیست. درواقع شما باید برای کار شخصی که انجام میدهید، مالیت پرداخت کنید؛ برای شرکت نیز تنها همین میزان را باید مالیات پرداخت کنید و چیز اضافه‌ای لازم به پرداختن کردن شما نیست.

یکی از مطالب مهمی که در مورد مزیت شرکت است که شرکت دائمی و همیشگی بوده و با فوت اشخاص شرکت از بین نمی‌رود. در صورتی که در کارهای شخصی معمولاً با فوت شخص این کار از بین می‌رود. در مورد شرکت زمانی که یکی از شرکا فوت میکند براساس اعلام قانونگذار، ورثه شخص باید داخل شرکت شود و کار ادامه پیدا میکند. پس دیگر لازم نیست فکر کنیم که بعد از فوت اشخاص چی میشود؟! شرکت ها، دائمی و همیشگی مشغول به فعالیت هستند.

وجوه افتراق و اشتراک بین شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود

  • در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر می‌باشند.
  • حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص یک میلیون ریال است.
  • درشرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% درتعهد سهامداران باشد . در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت شده و مدیر عامل اقراربه دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.
  • انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
  • مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می‌باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند و همچنین مخیر خواهند بود که مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر دارند .
  • انتخاب روزنامه کثیر الانتشار درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت درسهامی خاص الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
  • شرایط احراز حدنصاب درمجامع عمومی درشرکت سهامی خاص سهل‌تر و در شرکت در مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل‌تر می‌باشد.
  • مجامع عمومی درشرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسه‌ای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر و یک نفر منشی که از بین سهامداران انتخاب می‌شوند اداره می‌گردد. در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی شرکت توسط هیئت نظار درصورتی خواهند بود که تعداد شرکاء آن از 12 نفر بیشتر باشد.
  • در شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود شرکت در افزایش سرمایه اختیاری است.
  • سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی‌شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می‌باشند.
  • تقسیم سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد و در شرکت با مسئولیت محدود می‌توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند.
  • حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
  • تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء صورت می گیرد شرکاء دراین خصوص دارای مسئولیت می‌باشند.
  • تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.
4.7/5 - (51 امتیاز)