امروزه تقریبا در تمامی کشورها خدمات باربری از جمله اسباب کشی، بسته بندی و حمل بار ارائه میشود. در گذشته به دلیل اینکه امکانات زیادی وجود نداشت، جابه جایی کالا بیشتر به واسطه راههای آبی و زمینی صورت میگرفت، اما بعدها جابه جایی کالا از طریق راههای هوایی نیز به این مجموعه اضافه شد. باربری یکی از ارکان مهم در تجارت است و بازرگانان به واسطه آن به واردات و صادرات کالاها میپردازند به همین جهت وسایل حمل و نقل نظیر کشتی، هواپیما، راه آهن، اتوبوس و … در زندگی روزمره انسان دخالت زیادی دارد.
مجموعههای زیادی در این عرصه در حال فعالیت میباشند که بسیاری از آنها به دلیل دغدغهها و استرسهایی که در حمل بار وجود دارد، اقدام به ثبت شرکت باربری برای قانونی کردن تمام فعالیتهای خود انجام دادهاند. برای ثبت شرکت باربری به دلیل مسئولیتهای زیاد و حساسی که در این حوزه وجود دارد، باید ابتدا اقدام به احذ مجوز نمود. در ادامه به مراحل ثبت شرکت باربری و مدارک و شرایط مورد نیاز جهت اخذ مجوز میپردازیم:
پیش از آنکه افراد اقدام به ثبت شرکت باربری بنمایند، ابتدا باید افراد نسبت به دریافت مجوز از وزارت راه و ترابری اقدام کنند.
از جمله ملاکهای اصلی در مشخص کردن کیفیت شرکتهای باربری، ویژگیهای ماشینهای حمل بار آن مجموعه میباشد؛ به همین جهت اداره حمل و نقل به منظور اخذ مجوز برای ثبت شرکت باربری، یک سری ضرایط را برای ماشینهای بار نظیر وانت بار، کامیون و یا تریلی تعیین کرده است، از جمله:
فرد متقاضی ثبت شرکت باربری، درخواست کتبی و مدارک اولیه مورد نیاز را به اداره حمل و نقل کالا ارائه میدهد. اداره پس از بررسی مدارک فرد متقاضی و درخواست وی، معرفی نامهیی به اداره کل ثبت شرکتها و معرفی نامه دیگری به منظور بررسی و صدور مدارک عدم داشتن سوء پیشینه و عدم اعتیاد صادر میکند.
سپس متقاضی باید تمامی مدارک و استعلامات مورد نیاز که پیشتر درباره آنها صحبت شد، نظیر مدارک مربوط به خودروهای شرکت، امکانات و … را ارائه دهد. سپس محل دفتر شرکت توسط کارشناس اداره بازدید شده و مدیر شرکت باربری باید مدارک مربوط به بیمه و امکانات رایانهای را ارائه کند.
پس از ارائه کلیه مدارک و اسناد مربوطه متقاضی ثبت شرکت باربری، پرونده تهیه شده توسط اداره حمل و نقل کالا به مرکز ارسال شده و پس از مدتی درخواست کد فعالیت و صدور مجوز از سوی اداره صورت میگیرد.